İngi̇ltere İçin Eğitiminizi Seçin !

Eğitim Sistemi

İngiltere'de Eğitim = EXPERT !

İngiltere’yi yurt dışı eğitim için belki de en çok tercih edilen ülke konumuna taşıyan nedenlerin başında İngilizcenin anavatanı olması gösterilebilir. İngiltere, çok kaliteli eğitim veren, köklü eğitim kurumlarına sahiptir. Yalnızca lisans programları değil master ve doktora programlarıyla da çok cazip ve dünyanın her yerinden öğrenci çeken bir konumdadır. Üniversitelerde yapılan sayısız akademik araştırmalar, önemli bilim insanları İngiltere üniversitelerinin tüm dünyada öne çıkmasını sağlamıştır.

İngiliz üniversiteleri eğitim kalitelerinin yanı sıra öğrenciye sundukları zengin imkânlarla da tercih edilmektedirler. Üniversiteler tarafından öğrencilere kütüphaneler, laboratuvar, teknoloji sınıfları, araştırma binaları, spor salonları gibi onları akademik ve sosyal anlamda geliştirecek geniş olanaklar sunulmaktadır.

Kariyer hedeflerinin içinde iyi seviyede İngilizce konuşabilmek olan herkes için İngiltere en doğru seçenektir. Dilin anavatanında eğitim almak, dilin tüm inceliklerini öğrenmek, aksansız konuşmak, sokak diline ve akademik dile aynı derecede hâkim olmak kişiye akademik ve kariyer yolculuğunda ekstra kapılar açabilmektedir.

İngiltere'de lisans eğitimlerinin süresi 3 yıl olarak düzenlenmiştir. Bölümlere göre bu süre 4 yıla kadar uzayabilmektedir. Eğitim yılı tıpkı Türkiye'de olduğu gibi Eylül – Ekim aylarında başlamakta ve Noel, Paskalya gibi önemli günlerde uzun tatiller olabilmektedir.

Lisans dereceleri konularına göre aşağıdaki gibi gruplandırılabilir:

Bachelor of Arts (BA) Sosyal konularda lisans derecesi

Bachelor of Science (BSc) Fen konularında lisans derecesi

Bachelor of Law (LLB) Hukuk konusunda lisans derecesi

Bachelor of Medicine (MB) Tıp konusunda lisans derecesi

Bachelor of Education (BEd) Eğitim konusunda lisans derecesi

Bachelor of Architecture (BArch) Mimarlık konusunda lisans derecesi

Bachelor of Engineering (BEng) Mühendislik konusunda lisans derecesi

İngiltere yabancı öğrencilere eğitim aldıkları süre zarfında yarı zamanlı çalışma hakkı sunmaktadır. Okul dönemlerinde part-time çalışan öğrenciler tatil zamanlarında full-time (tam zamanlı) çalışma imkânı bulmaktadırlar.

İngiltere dünyanın en büyük 5. Ekonomisine sahip olan ülkedir. Pek çok insan için böyle bir ülkede kariyer planlamak büyük hayaldir. Okulunun son yılında iş aramaya başlayanlar uygun şirket bulduklarında kolayca çalışma izni alabilmektedirler.

İngiltere ve Türkiye'de uygulanmakta olan lise eğitim sistemi farklı olduğundan Türkiye'de lise bitirmiş olan öğrencilerin İngiltere'de üniversite kabul koşulları farklıdır. Türkiye'de liseden mezun olan öğrenciler İngiliz Lise sistemine göre yeterli görülmediği için, bir başka deyişle A Level düzeyinde kabul edilmediklerinden, doğrudan İngiltere'de üniversiteye başlayamazlar.

A Level Nedir? Neden bu eğitim alınır?

Birleşik Krallık Eğitim Sisteminde esas adı General Certificate of Education Advanced Level olan ve A Level olarak bilinen 16-19 yaş arası adayların lise düzeyinde eğitim aldıkları yaklaşık 2 yıllık bir programdır. İngiltere’nin Oxford, Cambridge gibi saygın ve üst sıralardaki üniversitelerine başvuru yapmak isteyen öğrenciler A Level eğitimini tamamlamak zorundadır. A Level tamamlayan öğrenciler İngiltere’deki tüm üniversitelere başvuru hakkında sahiptirler ve mutlaka üniversite yerleştirilmesi gerçekleşmektedir.

FOUNDATION


Türkiye'de lise mezunu olup, İngiltere'de üniversite okumak isteyen bir öğrenci, hem iyi derecede İngilizce bilmek zorundadır hem de buna ek olarak A Level düzeyine gelebilmesi için 1 yıl süre ile FOUNDATION (hazırlık) eğitimi almalıdır. Çoğu üniversite ve özel eğitim kurumları tarafından verilmekte olan FOUNDATION eğitiminde öğrenciye 1 yıl boyunca Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilimler gibi alanlarda eksiklik duydukları konularda destekleyici dersler verilir. Öğrenciler Foundation eğitiminde okumak istedikleri bölüme göre hazırlanırlar ve Foundation eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler üniversitelere kabul edilirler.

Hazırlık programları , “foundation” , “International foundation” , “Bridging” , “University Access” şeklinde adlandırılmaktadır.

Bir öğrencinin Foundation programına katılabilmesi için İngilizce seviyesinin yeterli olması gereklidir. Foundation eğitiminde İngilizce dersi yoktur. Bu durumda olan öğrencilerin Foundation öncesinde dil eğitimi almaları gerekmektedir. Öğrencilerin Foundation programlarına katılabilmek için ihtiyaçları olan seviyeye gelmeleri başlangıç seviyelerine bağlı olup, bazı öğrenciler için birkaç aylık eğitim yeterli olabilirken, , İngilizcesi zayıf olan bir öğrencilerin 9-10 ay yoğun eğitim almaları gerekebilmektedir.

Foundation programları 2 temel bölümden oluşur.

Academic Skills (Akademik Beceriler)


Eğitimin bu bölümünde öğrenciler İngiltere’de akademik öğrenim için gerekli olan temel becerileri kazanırlar. Alınan eğitim içinde bilgisayar becerileri, araştırma teknikleri, yazım teknikleri, analiz, sınav teknikleri gibi dersler alınır ki bu eğitimleri almadan İngiltere’de eğitime başlayan öğrenciler çoğu zaman çok zorlanırlar.

Specialist Subjects (Alan Bilgisi Dersleri)

Eğitimin ikinci aşamasında ise öğrencilere okumak istedikleri bölümle ilgili temel bilgi, beceri, ve yeterlilikleri kazanmalarına yönelik bir eğitim verilir. Çoğu zaman bu dersler bölümün giriş dersleri olur ve bu eğitimi alan öğrenciler özellikle ilk yıllarında çok rahat ederler.

İngiltere’de foundation eğitimi birçok üniversite bünyesinde alınabileceği gibi, üniversitelerle anlaşmalı ve ortaklaşa program yürüten özel eğitim kurumlarında da alınabilmektedir. Özellikle, foundation eğitimiyle geçen bir yıl süresince ülkeyi ve birçok üniversiteyi yakından görüp, daha bilinçli bir karar verebilmek açısından, eğitim bitiminde diğer üniversitelere geçiş olanağı tanıyan kuruluşlarda Foundation eğitimi almak daha avantajlı olmaktadır.

EXPERT olarak her öğrencinin durumu ayrı ayrı değerlendirilerek foundation eğitiminin üniversite bünyesinde mi yoksa özel bir kurumda mı yapılması gerektiği konusunda öğrencilerimize en doğru tavsiyeler uzman Eğitim Danışmanlarımız tarafından verilmektedir.

İngiltere Üniversiteleri YÖK Denkliği

Yükseköğretim Kurulunca tanınan yurt dışı yükseköğretim kurumlarından ve programlarından alınan önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları ile eşdeğerliğinin tespit edilmesi işlemine denklik denir. 20 Şubat 2016 tarihi itibarı ile "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" kapsamında dikkate alınan 3 kuruluş - ilk 500 okul sıralamasında değişikliğe gidilmiş; yeni düzenleme “5 kuruluşun hazırladığı ilk 1000 okul sıralaması” şeklinde düzenlenmişti. Tanınan ilk 1000 okul sıralaması aşağıdaki kuruluşlar tarafından hazırlanmaktadır;

  • QS World University Rankings
  • Times Higher Education (THE) World University Ranking
  • University Ranking by Academic Performance (URAP)
  • Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  • CWTS Leiden Ranking Academic Ranking


Dil Eğitimi

Günümüz iş dünyasında yabancı dil çok büyük bir önem taşımaktadır. Hangi branşta olduğunuz hiç önemli olmaksızın artık bu günün şartlarında en az iki yabancı dil biliyor olmak gençlerimiz için neredeyse bir zorunluluktur. Bu iki yabancı dilden birisinin İngilizce olma gerekliliği ise tartışılmaz bir durumdadır.

Bu dilin anavatanı olması, dil eğitimi veren kurumların çokluğu ve dil programlarının çeşitliliği İngiltere’yi İngilizce öğrenmek isteyenler için ilk tercih haline getirmiştir.

İngiltere’de diğer ülkelere göre oldukça fazla dil eğitimi veren kurum bulunmaktadır. Bu okulların denetlenmesi ve hizmet kalitesinin belirli bir standartta tutulması için kurulmuş olan British Council ve English UK gibi kurumlar dil eğitimi veren kurumları denetleyerek öğrencilerin mağduriyet yaşamalarını engellerler.

EXPERT olarak British Council ve English UK kurumlarına üye olmayan hiçbir dil eğitim kurumu ile çalışmamaktayız.

İngilizce eğitimlerini İngiltere’de gerçekleştiren öğrenciler gerek eğitim kurumlarının ders saatleri dışında sunmuş oldukları aktiviteler sayesinde gerekse günlük yaşamlarında kolaylıkla ve herkesle dil pratiği yapma imkânı bularak eğitimden aldıkları verimi yükseltebilirler.

İngiltere’deki dil eğitim kurumları İngilizce dil eğitimi alacak öğrencilere çok farklı içeriklerde sayısız program sunarlar. Tüm program türleri için kısa – orta – uzun seçenekler sunulmaktadır. Süre tümüyle öğrencinin istek ve gereksinimine göre planlanabilmektedir.

Amerika, Kanada veya Avustralya ya göre İngiltere’nin ülkemize fiziki yakınlığı ve buna bağlı olarak oluşan ulaşım kolaylığı ve ucuzluğu İngiltere’nin ilk tercih olmasını sağlayan önemli bir başka nedendir.

İngiltere’de dil eğitimi fiyatları programın türü, süresi, haftalık ders saati, okulun bulunduğu şehir vb. kriterlere göre değişmekle birlikte, öğrencilere çok ekonomik seçenekler de sunulmaktadır.

İngiltere Dil Eğitim seçeneklerini sitemizin ilgili bölümlerinde inceleyebileceğiniz gibi uzman danışmanlarımızla temas kurarak da bilgi alabilirsiniz !


Expert - Etudes en France
Expert - Etudes en France

Başvuru - Kabul Şartları

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME GARANTİSİ

İngiltere ve Türkiye eğitim sistemlerinin farklarından ötürü Türk lise diploması çoğunlukla üniversite başvuruları için yeterli kabul edilmemektedir. Ancak her başvuru bireysel olarak değerlendirildiği için üniversiteden üniversiteye değişen istisnalar uygulanabilmektedir.

Üniversite başvuru değerlemelerinde İngilizce dil yeterliliği, öğrencinin lise notları (transcript), öğrencinin akademik ve non akademik referans mektupları ile motivasyon mektupları önemli yer tutmaktadır. A Level sınav dereceleri, SAT, Abitur, Matura, Baccalaureta veya IB sınavlarının sonuçları da başvuruların kabulünde çok etkili olmaktadır. Dil seviyesi olarak Foundation programları için IELTS 4,5 – 5,5 yeterli olabilirken lisans başvuruları için genellikle IELTS 6,0 talep edilmektedir.

Bazı üniversitelerde belirli programlar için yıl içinde birden fazla başlangıç tarihi (intake) olmakla beraber lisans programlarının genellikle başlangıç tarihleri Eylül/Ekim ve Ocak aylarındadır.

İngiltere’de üniversite başvuruları UCAS (merkezi sistem) üzerinden yapılıyor olmakla beraber, bazı üniversiteler kendileri de başvuru kabul etmektedirler. Merkezi sistem üzerinden yapılan başvurularda en çok 5 üniversiteye müracaat edilebilmektedir. Bu başvurular Eylül ayından itibaren yapılabilmektedir.

Detaylı Başvuru ve Kabul Şartları için lütfen uzman danışmanlarımızdan randevu alınız!


Konaklama Seçenekleri

Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin başarılarında yaşam ve konaklama şartlarının çok büyük etkisi vardır. Öğrenciler çoğunlukla hayatlarında ilk kez bu kadar uzun süreyi yabancı oldukları bir şehirde tek başlarına yaşayacaklardır. Şehre ve yaşadıkları ortama ne denli uyum gösterdikleri, öğrencilerin başarıları ve mutlulukları üzerinde direkt etkili olmaktadır.

Yurtdışında eğitim alacak öğreniciler için en azından dört temel konaklama seçeneği vardır: Yurt, Aile Yanı Konaklama, Kiralık Daire ve Paylaşımlı Konaklama. Bu dört seçenek de birbirinden farklı deneyimler sunacağından öğrencilerin bu seçenekler arasındaki farklılıkları iyi değerlendirmeleri gerekmektedir.

Konaklama seçeneklerinin maliyetleri, hangi şehirde, hangi semtte, ne boyutta ve hangi standartta bir tercih yapıldığına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Doğal olarak büyük şehirdeki konaklama maliyetleri ile küçük bir yerleşim yeri, banliyö veya taşrada oluşacak maliyetler bir olmayacaktır.

Yurtta Konaklama

Yurtta konaklama Avustralya ve Yeni Zelanda gibi, öğrencilik deneyiminin daha çok Amerika'daki kolejlere benzediği, ülkelerde Kampüs Yurtlarında konaklama oldukça yaygındır. Avrupa'daki üniversite hayatına baktığımızda ise kampüs yaşamının daha az olduğunu görüyoruz. Bu sebeple, Avrupalı üniversitelerin öğrencilere yurt seçeneği sunması sıkça karşılaşılan bir durum değildir. Bu seçeneğin öğrencilere sunulduğu durumlarda da kampüs yurtları yerine çoğunlukla tek kişilik stüdyo dairelerden oluşan öğrenci rezidansları önerilmektedir.

Yurt seçeneğinin en güzel yanı öğrencilerin kendi yaş grubundan başka öğrencilerle aynı binada yaşıyor olmaları sayesinde kendilerini yalnız hissetmemeleri ve yeni arkadaşlıklar kurabilmeleridir. Yurtta konaklama odaların tek kişilik olması sayesinde öğrencilere istedikleri zaman yalnız kalabilme avantajını da sunmaktadır.

Aile Yanı Konaklama


Aile Yanında Konaklama seçeneğini tercih eden öğrencilerin en önemli avantajları bir ev-aile ortamı içinde yaşayacak olmalarıdır. Ana dili İngilizce olmayan bir ülkede bu konaklama türü öğrencilere yerel kültürü tanıma, ülkeye kolay entegrasyon ve yerel dili öğrenme gibi avantajlar da sunmaktadır. Ev ortamında ve konforunda yaşamak gibi bir avantajla beraber bu seçeneğin tek dezavantajı “bir başkasının evinde” yaşamaktan ötürü öğrencinin özgürlüğünün belirli oranda kısıtlı olmasıdır. Doğal olarak öğrenci evin saat ve yaşam kurallarına uymak durumunda olacaktır. 

Daire Kiralama


Diğer bir konaklama seçeneği olarak Daire Kiralama düşünülebilir. Özellikle daha geniş mekân ihtiyacı ve arayışı içinde olan öğrenciler için daha doğru bir seçenek olarak önerilmektedir. Daha yüksek özgürlük ve isteklere uygun şartlar ve mekân seçimi gibi avantajları olan bu seçeneğin dezavantajı ise öğrencinin yabancı olduğu bir şehirde tek başına kalacak olması, arkadaş edinme olasılığının daha az olmasıdır. Bu sebeple öğrencilere genellikle Daire Kiralama seçeneğini ilk yıldan sonra tercih etmeleri önerilmektedir. Ayrıca bu seçenekte öğrencinin evin temizliği, su-elektrik vb. tüm harcama ve faturalardan da tek başına sorumlu olacağı unutulmamalıdır.

Paylaşımlı Konaklama


Bu seçenek öğrencinin bir veya birkaç başka öğrenciyle birlikte bir daire veya ev kiralamasıdır. Ev kiralamış öğrenciler genellikle internet üzerinden ilan yoluyla kendilerine ev arkadaşı aramaktadırlar. Kira ve diğer giderlerin paylaşıldığı bu seçenek öğrencilere daha ekonomik bir çözüm sunmaktadır. Paylaşımlı Konaklama ekonomik avantajına karşın başka insanlarla ev paylaşmak sebebiyle önemli bir yaşamsal zorluk da getirmektedir. Zira tanıdığı veya tanımadığı başkalarıyla yaşam alanı paylaşımı öğrenci için özgürlük kısıtlanmasının yanı sıra örtüşmeyen yaşam ve hijyen alışkanlıklarıyla zorluk oluşturabilmektedir.

Bu seçenek kapsamında öğrencinin evde kendisine ait bir odası olmakla beraber diğer tüm alanların kullanımı diğer öğrenci veya öğrencilerle ortak olmaktadır.


Expert - Etudes en France
Expert - Etudes en France

Sosyal Yaşam ve Olanaklar

Günümüz vize koşullarında 11 aydan uzun süre İngiltere’de eğitim alacak öğrenciler haftada 10 saat yarı zamanlı çalışma hakkına sahiptirler. Bu sayede öğrenciler hem sosyal yaşama daha fazla dâhil olma şansı bulmakta hem de dil yeterliliklerini geliştirme fırsatına sahip olmaktadırlar. Ayrıca bu çalışma karşılığında elde edecekleri gelir de öğrenciler için motive edici bir harçlık olmaktadır.

İngiltere; Kanada, İrlanda, Avustralya ve hatta ABD gibi ülkelerin aksine, eğitim sonrasındaki kalış ve çalışma iznini limitli tutmaktadır. TIER4 vizesi ile akademik eğitim alan öğrenciler, vizelerinde belirtildiği müddetçe haftada 20 saat çalışma iznine sahiptir. Öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanması akabinde, TIER4 vizeleri eğitim sürelerinin bitiminden sonraki sürecin ne kadarını kapsıyorsa o kadar süre çalışabilirler. Genel olarak TIER4 vizeleri, eğitim bitiminden 4 ya da 5 ay ek olarak fazla verilmektedir ve öğrenciler dilerlerse bu ek sürede çalışabilirler. İngiltere'de daha uzun süreli çalışma hakkı elde edebilmek için, öğrencilere eğitim kapsamında 1 yıl çalışma izni sunulan ve "work placement year" adı verilen programların sunulduğu okullar ve bölümler tercih edilebilir.


Sigorta - Vize - Ulaşım Bilgileri

Ülkemizde vize başvurularının red ile sonuçlanması durumunda en sıklıkla karşılaşılan sebep vize başvuru dosyasının doğru biçimde hazırlanmamasıdır. Konsoloslukların sıklıkla prosedür değiştirmeleri başvuranların hata yapmasını kolaylaştıran sebeplerinde başında gelmektedir.

Her ülkenin vize prosedürleri, evrak talepleri ve hazırlanacak dosya içerikleri farklılık göstermektedir. Ayrıca çok önemli bir fark da turistik vize işlemleri ve öğrenci vizesi başvuruları arasında mevcuttur. Öğrenci vizesi başvuru dosyası hazırlanması diğer başvurulardan farklı ve gerçekten uzmanlık, deneyim gerektiren özel bir prosedürdür.

Özellikle öğrenci olarak yurt dışına gidecek olanların çok daha titiz davranmaları gerekmektedir. En küçük evrak eksikliği veya dosya hazırlarken yapılan bir hata vize başvurusunun reddedilmesine sebep olabilmektedir.

Expert olarak yıllara dayanan deneyimle gerek uzun dönem öğrenci vizesi taleplerinizde gerekse turistik vize ihtiyaçlarınızda Vize Departmanımız ile hizmetinizdeyiz. Uzman arkadaşlarımız başvuru formlarının doldurulması, gerekli tüm evrakların toparlanması, başvuru ve mülakat aşamaları dâhil olmak üzere tüm evrelerde her tür talebiniz için yanınızda ve yardımcınız olacaklardır.

Aynı zamanda TÜRSAB'a kayıtlı A grubu seyahat acentesi olan kuruluşumuz öğrenci ve velilerimize gerek Seyahat – Sağlık – Eğitim sigortalarında gerekse her tür ulaşım hizmeti (bilet) konusunda sınırsız imkânlar sunmaktadır. Lütfen danışmanlarımızdan bu konuda bilgi isteyiniz.

İngiltere’de 6 aya kadar eğitim almak isteyen öğrenciler için 6 aylık öğrenci vizesi çıkmaktadır. 6 ay ve daha fazla eğitim almak isteyen öğrenciler için ise 11 aylık öğrenci vizesi çıkmaktadır. Öğrenciler bu aldıkları vizeyi İngiltere’de uzatma şansı bulamamaktadırlar. Yeşil pasaport sahipleri de İngiltere’de eğitim almayı planladıkları süreye göre vize almaları gerekmektedir.

İngiltere'de üniversite okuyacak olan öğrenciler, Tier 4 General Student Visa'ya başvurmaları gerekmektedir. Tier 4 vize başvurusu için orta düzeyde (intermediate) İngilizce koşulu bulunurken, uluslararası geçerli bir sınav skoru göstermeniz gerekmektedir.

İngiltere uzun süreli öğrenci vizesi ile Foundation, lisans, yüksek lisans eğitimine giden öğrencilere yasal olarak haftada 20 saati geçmeme şartı ile part-time çalışma izni verilmektedir.

Expert - Etudes en France